Makina Teknolojisi Alanı

AMAÇ:

Makine Teknolojisi alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

MAKİNE TEKNOLOJİSİ

AMAÇ:

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI:

1. BİLGİSAYAR DESTEKLİ ENDÜSTRİYEL MODELLEME

Tanımı:

Endüstriyel modellemecinin sahip olduğu, endüstriyel döküm ve kalıplama tekniğine uygun üretime yönelik modelleme ve prototiplerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine teknolojisi alanında endüstriyel modellemeci yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2. BİLGİSAYAR DESTEKLİ MAKİNE RESSAMLIĞI

Tanımı:

Makine Ressamının sahip olduğu, iki ve üç boyutlu makine ve mekanizmaları çizimlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır

Amacı:

Makine Teknolojisi alanında makine ressamı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3. ENDÜSTRİYEL KALIP

Tanımı:

Endüstriyel kalıpçının sahip olduğu, sac metal kalıpları, hacim kalıpları ve iş kalıpları imalatı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine Teknolojisi Alanında Endüstriyel kalıpçı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

4. BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALATI

Tanımı:

Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgahlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine teknolojisi alanında Bilgisayarlı Makine imalatıçı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

5. MERMER İŞLEME

Tanımı:

Mermer işlemecisinin sahip olduğu, mermer kesme ve işleme tezgahlarında imalat işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine Teknolojisi alanında Mermer işlemeci yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

6. MAKİNE BAKIM ONARIM

Tanımı:

Makine bakım ve onarımcısının sahip olduğu, makinelerin temel bakım ve onarımını yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı:

Makine Teknolojisi alanında makine bakım ve onarımcısı yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Makine Teknolojisi alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1. Makine Tasarım ve çizim sektöründe,

2. Talaşlı imalat sektöründe,

3. Endüstriyel modelleme sektöründe,

4. Endüstriyel kalıpçılık sektöründe,

5. Makine bakım ve onarım işlerinde,

6. Mermercilik sektöründe vb. yerlerde çalışabilirler.

Okulumuzda Makine Teknolojisi Alanının "Makine Bakım Onarım" ve "Bilgisayarlı Makine İmalatı" dalları bulunmaktadır.

Yayın: 08.07.2014 - Güncelleme: 16.05.2022 09:23 - Görüntülenme: 726