T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARAKLI - Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MUHASEBE ve FİNANSMAN ALANI

AMAÇ:

Muhasebe-Finansman alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

MUHASEBE-FİNANSMAN ALANI

AMAÇ:

Muhasebe-Finansman alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

 

1. BİLGİSAYARLI MUHASEBE:

Hesap planı sistemini oluşturan, beyannameye esas teşkil eden bilgi ve belgelerin intikalini sağlayan, beyannameleri düzenleyen bilgisayarı kullanan, defterleri mevzuata göre tutan, firmanın kredi ve cari hesap durumunu takip eden, koordinasyon sağlayan yazışma ve raporları yazan, Sosyal Güvenlik Kurumu işlemleri hakkında bilgi sahibi olan nitelikli kişidir.

 

2. DIŞ TİCARET OFİS HİZMETLERİ:

İhracat / İthalat operasyonları olan firmalarda siparişlerin alınması, sipariş formları ve proforma faturaların hazırlanması, siparişlerin üretim-planlama birimine bildirilmesi, üretilen ürünlerin nakliyesi ve gümrük işlemleri ve ürün bedellerinin tahsilatı sürecindeki işleri takip eden kişidir.

 

3. FİNANS VE BORSA HİZMETLERİ ELEMANI:

Borsa seansından önceki, seans esnasındaki ve seans sonrasındaki işlemleri yapan, müşterilere kredi ayarlayan, ekonomi ve şirket haberlerini takip ederek müşterilere danışmanlık hizmeti veren nitelikli kişidir. İş öncesi hazırlık yapan, reyon işlemlerini yapan/yaptıran mesleki gelişime ilişkin faaliyetleri yürüten sorumluluk sahibi nitelikli kişidir.

 

İSTİHDAM ALANLARI :

1. Muhasebe ve mali müşavirlik bürolarında

2. Dış ticaret ve finans kuruluşlarının ilgili departmanlarında

3. Ticarî işletmelerin muhasebe servislerinde

4. Her türlü kuruluşun mali işlerle ilgili bölümlerinde çalışabilirler.

 

Okulumuzda Muhasebe-Finansman Alanında  "Bilgisayarlı Muhasebe" dalı bulunmaktadır. Öğrencilerimize her türlü teknolojik imkanı sunarak sektörün ihtiyacı olan elemanlar yetiştirilmektedir.

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 08.07.2014 - Güncelleme: 16.05.2022 09:24 - Görüntülenme: 1009
  Beğen | 0  kişi beğendi