T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
TRABZON / ARAKLI - Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Öğrencilerimizden Konuşan Tarih Sanal Müzesi

Tarih öğretiminin daha etkili ve etkileşimli bir şekilde nasıl gerçekleştirebileceği konusunda yeni teknolojiler ile dijitalleşmeyi kullanarak tarihte iz bırakmış önemli kişilerin yer aldığı ve bazılarının yapay zeka ile konuşturularak, kendi hayat hikayelerinin anlatıldığı sanal müze yapılmıştır.Sanal müzede dil seçenekleri olarak Türkçe ve İngilizce bulunmaktadır.Varsayılan olarak Türkçe kullanılmakta QR kod ile İngilizce dil seslendirmesine ulaşılmaktadır.

Gelişen teknolojilerin ve dijitalleşmenin eğitime katkısı açısından tarih eğitimini somutlaştırmak ve bizzat tarihte iz bırakan kişilerin kendi ağızlarından hayat hikayelerini dinleyerek, tarih eğitiminin daha kalıcı hale gelmesi amaçlanmaktadır. Sanal müze; mobil,tablet,bilgisayar ve VR gözlük ile gezilebilmektedir. Örnek teşkil etmesi açısından, geliştirilen sanal müzede seçilen kişiler az ve hayat hikayeleri kısa tutulmuştur.

 

14-12-2023

 

Bilişim Teknolojileri Alanından Hekim SATIR öğretmenimizin önderliğinde Mehmet Ali Ayar, Hakan Çebi ve Ömür Can Yıldırım öğrencilerimizin geliştirdiği sanal müzeye ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Tarayıcı üzerinden girerken Chrome seçmeniz tavsiye edilir. ArtSteps uygulaması üzerinden "Konuşan Tarih" sanal müzesi aratılarak müzeye ulaşabilirsiniz.

https://www.artsteps.com/view/657953c2b1c629beaa55589e

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2023 - Güncelleme: 14.12.2023 20:36 - Görüntülenme: 161
  Beğen | 6  kişi beğendi