TRABZON / ARAKLI - Saffet Çebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

CONSUME LESS CREATE MORE

Amacımız, insanları modern bir yaşam sorunu etrafında bir araya getirmek ve bu soruna çözüm bulmaya çalışmaktır. Modern toplumda, insanların her şeyi tüketme çılgınlığı her geçen gün artmaktadır. Satın alıyoruz ve satın alıyoruz, sonra satın aldığımız şeyler için büyük çöplükler yapıyoruz. Bu cenneti, bir zamanlar sahip olduğumuz plastik atıklar ve gereksiz şeylerle dolu çirkin bir yere dönüştürerek dünyayı yok ediyoruz. Projemizle, öğrencilerimize daha az tüketim konusunda farkındalık yaratmaları için rehberlik edeceğiz; satın almadan bir şeyler yaratmayı öğrenmek-örneğin, bitki yetiştirmek, "kendin yap" projeleri yapmak vb.- zamanınızı kalbinizi ve zihninizi tatmin edecek aktivitelerle geçireceğiz. Projemizde, kendini gerçekleştirme, kendini ifade etme, sağlıklı yaşam, doğaya bakma, sanatla ilgilenme, koşulsuz sevgi-insanlar, hayvanlar ve doğa -, bilinçli tüketici olma gibi bazı değerler için farkındalığı artıracağız. Her etkinlikte web 2.0 araçlarını kullanacağız; öğrencilerin bit becerilerini geliştirmeye çalışacağız.

Bağlantı için tıklayınız

Yayın: 05.12.2020 - Güncelleme: 12.01.2021 17:24 - Görüntülenme: 343