eTwinning

Okulumuzun eTwinning aktiviteleri

Ock

Bir kültürü şekillendiren ve insanların toprakla ilişkilerini açıklama biçimlerini etkileyen Efsaneleri ve Efsaneleri paylaşma projesidir. Tarihsel köklerin ve kültürlerarası bağların bugünün değerlerini, kültürünü ve yaşam modelini anlamadaki etkisini bilerek öğrencilerimizin evrensel bakış açıları kazanmalarına katkıda bulunmak istiyoruz.Tüm ortak okullarımız ülke, şehir veya kasabalarda hikayeler, efsaneler, masallar ve mitleri tanıtacak. ; konu, karakter ve değerler hakkında değerlendirmeler yapar. Bu değerlendirmelerin paylaşılarak kültürlerarası bağların güçlendirilmesi hedeflenmektedir.

Ara

Sürdürülebilir kalkınma için iyi sağlık şarttır ve 2030 Gündemi, ikisinin karmaşıklığını ve birbirine bağlılığını yansıtmaktadır. Genişleyen ekonomik ve sosyal eşitsizlikleri, hızlı kentleşmeyi, iklim ve çevreye yönelik tehditleri, HIV ve diğer bulaşıcı hastalıkların devam eden yükünü ve bulaşıcı olmayan hastalıklar gibi ortaya çıkan zorlukları dikkate alır.

Son 15 yılda, çocukluk ölümlerinin sayısı yarıya indirildi. Bu, hemen hemen her hastalığa karşı mücadeleyi kazanmanın mümkün olduğunu kanıtlıyor. Yine de, önlenmesi şaşırtıcı derecede kolay olan hastalıkları tedavi etmek için şaşırtıcı miktarda para ve kaynak harcıyoruz. Dünya çapında iyi sağlık için yeni hedef, sağlıklı yaşam tarzlarını, önleyici tedbirleri ve herkes için modern, verimli sağlık hizmetlerini teşvik etmektedir

Ara

Amacımız, insanları modern bir yaşam sorunu etrafında bir araya getirmek ve bu soruna çözüm bulmaya çalışmaktır. Modern toplumda, insanların her şeyi tüketme çılgınlığı her geçen gün artmaktadır. Satın alıyoruz ve satın alıyoruz, sonra satın aldığımız şeyler için büyük çöplükler yapıyoruz. Bu cenneti, bir zamanlar sahip olduğumuz plastik atıklar ve gereksiz şeylerle dolu çirkin bir yere dönüştürerek dünyayı yok ediyoruz. Projemizle, öğrencilerimize daha az tüketim konusunda farkındalık yaratmaları için rehberlik edeceğiz; satın almadan bir şeyler yaratmayı öğrenmek-örneğin, bitki yetiştirmek, "kendin yap" projeleri yapmak vb.- zamanınızı kalbinizi ve zihninizi tatmin edecek aktivitelerle geçireceğiz. Projemizde, kendini gerçekleştirme, kendini ifade etme, sağlıklı yaşam, doğaya bakma, sanatla ilgilenme, koşulsuz sevgi-insanlar, hayvanlar ve doğa -, bilinçli tüketici olma gibi bazı değerler için farkındalığı artıracağız. Her etkinlikte web 2.0 araçlarını kullanacağız; öğrencilerin bit becerilerini geliştirmeye çalışacağız.

Ara

Bu projede, öğrencilerimiz mesleklerine göre kariyer kulüpleri oluşturacak ve uluslararası gruplarda işbirliği içinde çalışarak birçok web 2.0 aracını ve mobil uygulamayı deneyimleyeceklerdir. Dünyanın dört bir yanından gelen meslek lisesi öğrencileri kendi alanlarını tanıtıyor. Farklı okullardan meslektaşlarıyla bir araya gelirler ve çalışmalarını kendi alanlarında, neden bu alanı seçtiklerini ve avantajlarını / dezavantajlarını sergilerler. Böylece, birbirlerinin mesleklerinden yararlanarak kendilerini geliştirirler.